Over mij

Over mijHet prille beginAls kind vond je me meestal buiten spelend of wandelend met familie, wanneer ik binnen was dan was ik creatief bezig.Buiten met de buurkinderen hadden we een hele ingebeelde wereld waarin ieder zijn eigen rol kreeg, terwijl de anderen om beurt koning of koningin waren wou ik enkel boerin/kruiden vrouw zijn. Ingebeelde groenten en kruiden kweken, zalfjes maken voor de zieke en gewonde medebewoners van ons fantasie dorp.Toen ik ontdekte dat er zoiets bestond als “de tuinbouwschool” ging er een wereld voor me open, groenten en fruit, snijbloemen, kamerplanten en sierheesters. Ik leerde zoveel nieuws van zaaien tot oogsten, over bodemleven en insecten maar ook heel praktische dingen zoals lassen, metsen, elektronica en motortechnieken.

Hierna ging ik aan de slag in de boomkwekerijsector en tuincentra, daar leerde ik nog veel meer planten kennen en hoe ze groeide.


ZoektochtenNa enkele jaren in deze sector te hebben gewerkt kreeg ik steeds meer het gevoel dat deze “normale” gang van zaken niet voor mij weggelegd was. Het werd me duidelijk dat vergif en strijden tegen de natuur i.p.v. werken met de natuur niet mijn ding waren, hier wou ik niet meer aan meewerken.

Ook miste ik steeds meer het creatieve, het maken en brouwen van allerlei dingen, het creëren van stukjes natuur waar je helemaal tot rust kan komen.Dit besef was de start van een leuke reis, ik startte een opleiding kruidenleer samen met enkele korte cursussen over het verwerken van kruiden en het medicinale gebruik bij dieren.

Ik werd lid van Velt en ging me verdiepen in biologisch tuinieren om dan later een opleiding natuurlijk tuinieren te volgen.

Mijn hart bloeide open, dit was hoe ik wou omgaan met de natuur.Er kwamen natuurlijk ook verschillende uitdagingen op mijn pad met als belangrijkste en steeds terugkerende vragen: “Waar begin ik?” en “Waar vind ik informatie?”Kijken naar de natuur bracht de oplossing.


Deze heeft namelijk de prachtige eigenschap om zichzelf te herstellen en zelf oplossingen te vinden zonder dat wij ons daar moe in hoeven maken.Start van Het Laaks hofkeToen startte ik met mijn natuurlijke moes- en siertuin zonder bestrijdingsmiddelen of meststoffen, niet meer spitten,… kortom genieten. Ik besefte dat zoveel tuinplanten helende en medicinale eigenschappen bezitten, maar ook dat veel van deze planten gewone sierplanten zijn.


De wereld van de eetbare sierplanten en bloemen opende zich.Ik kwam er steeds meer achter dat het creëren van tuinen één van mijn passies is. Een tuin waarin je kan genieten, boordevol leven en lekkers maar waarin je ook weinig onderhoud hebt en dus heerlijk in tot rust kan komen.Door mij te verdiepen in de medicinale werking van planten en het natuurlijk tuinieren kwam ik ook steeds meer tot het besef dat er in onze verzorgings- en huishoudproducten allerlei chemische bestanddelen zitten.

Ik ging weer op onderzoek naar alternatieven. Hoe kan ik deze producten vervangen door natuurlijke varianten? Waar begin ik te zoeken? Wat is betrouwbare info?Ook hier bracht de connectie met de natuur weer de oplossing.


Waarom moeilijk als makkelijk kan.Zo zijn mijn workshops over zelf deze producten maken ontstaan.

De zin “Waarom moeilijk als makkelijk ook kan” is één van mijn sleutelzinnen geworden en is ook heel vaak mijn antwoord wanneer mensen me vragen waarom ik iets op een bepaalde manier doe.Deze levenswijze is voor mij financieel een pak voordeliger, geen schrik meer voor allergische reacties of giftige huishoudproducten in de buurt van de kinderen en dit allemaal in een mum van tijd.Mijn reis loopt nog steeds en zal wel mijn hele leven blijven lopen omdat ik het zo leuk vind.

Het belangrijkste is dat deze manier van leven me rust heeft gebracht, zowel mentaal als fysiek.En waarom zou ik stoppen bij mijn eigen huis en tuin? Waarom zou ik niet anderen inspireren?


Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken.De kennis die ik heb opgedaan deel ik graag met anderen zodat hun zoektocht naar een ecologisch en natuurlijker leven vlotter verloopt.Hierover meer op deze websiteTuinontwerpen


Een tuin om van te genieten en tot rust te komen.


Onderhoudsarm.


Ecologich


Boordevol lekkers.


Dit zijn enkele woorden die de stijl van mijn tuincreaties weergeven, wil je graag meer weten?


Check dan snel de tuinontwerpen pagina 

Workshops


Wil jij graag je eigen droomtuin leren ontwerpen?

Van een blanco blad tot mooi plan met de planten die bij jou ideale tuin passen?


Of wil jij ook graag je eigen ecologische producten maken?

Gemaakt van simpele keukeningrediënten en van wat je in de tuin kan vinden?


Hierover meer op de workshop pagina

Pluktuin


De heerlijkste groenten, fruit, kruiden en bloemen vers van het veld.


Genieten terwijl je ze zelf plukt of ik pluk ze voor jou


Geen abonnement of instapkosten.


Meer info op de pluktuin pagina